December 25, 2014

Gërshetat e tua

Posted in Këngë Përmetare, Tekste Kengesh Jugu tagged , , , , , , , , at 4:39 am by lirikashqiptare

Apo në oda të sollën
dhe te nisen nuse
oh sa lezet të kishin moj
të shkretat balluke.

Oh baluket e tua moj
sa s’ti nxë shamia
oh mjeri unë i mjeri moj
vanë mentë e mija.

Oh baluket e tua moj
sa s’ti nxë shamia
oh mjeri unë i mjeri moj
vanë mentë e mija.

Apo një beharë të tërë
të prita te porta
oh ti dhe nuk dilje moj
mos të shihnin bota

Oh sevdanë ta kisha
qëkur ishnje foshnjë
tani që u rrite moj
jo, nuk më hodhe poshtë

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: