March 12, 2014

Baladë për Vasiliqinë

Posted in Balada tagged , , , , at 1:55 am by lirikashqiptare

Vasilikë e bukur dhe moj
yll, o yll i vashës
psherëtimë e bardhë dhe moj
o e Ali Pashës

Dimër edhe vere qyqe
tridhjetë vjet në shkallë
po ç’pret moj e gjorë dhe moj
Aliu s’është gjallë

Në fshatin ku linde dhe moj
si hënë e gremisur
si dhogë e anuar dhe moj
vidhat, të vidhisur

Nusezeza jonë dhe moj
si një lot i grisur
vjehrra Shqipëri edhe moj
ëndërr e pazdisur

Pret e pi rakinë dhe moj
rruazë floriri
pret, e pret të vijë dhe moj
Ali Pashë Veziri

Një natë me trupin dhe moj
një natë me kokën
flë Vasiliqia dhe moj
si ngrica me tokën

Vasilikë e bukur dhe moj
yll, o yll i vashës
psherëtimë e bardhë dhe moj
o e Ali Pashës…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: