March 2, 2014

Plaku im marshallah

Posted in Këngë Labe tagged , , , , , , , , , , , , , , at 11:00 pm by lirikashqiptare

Plaku im-ë marshallah
s’e ka shokun në mëhallë
ngulet dhe ha sa një ka
gjerb dhe një dymbek me dhallë

Sos jam ti moj zabërhanë
që ke shejtanin në bark
as t’u mbyll ajo kamare
tërrë, tërrë, posht e lart-ë

Ngrehu ja shofsh si ja ke shuar
ngrehu bëj një punë dhe ti
ku të gjetsha mirabaftë
s’bën as për çoban me dhi

Pusho, do rrëmbej mashanë
dhe një herë po më cingrise
u plake s’ta kam sevdanë
gjithë ditën mu poftise

Domosdo, do dhe një handër
të bëhesh gjeditë i ri
s’e kundon si për pasnesër
mor, kujt i’u hap barku për ty

Moj plaka ime me huqe
qase moj të shkretën faqe
thuaj ulu, asaj hunde
në do ta mbyllim me paqe

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: