February 4, 2014

Vashës t’bukur Shkodrane

Posted in Këngë Shkodrane tagged , , , , , , , at 1:24 am by lirikashqiptare

Vashës së bukur na i kan shkrue
dy tri vjersha nji kangë të re
Vashës së bukur na i kan shkrue
dy tre vjersha nji kangë të re
Ç’ke që rrin kaq e menume
po a se din se e kuja je?
ç’ke që rrin kaq e menume
po a se din se e kuja je?

Me za tuja ditë për ditë
kangët ma të bukura kan me të rritë
Me za tuja ditë për ditë
kangët ma të bukura knon përditë

Ti ndër shoqe e parë përhera
zani jot gjithë kënd gëzon
Ti ndër shoqe e parë përhera
zani jot gjithë kënd gëzon

Kam kujtue se n’kët pranverë
jetën teme tash ma gzon
Kam kujtue se n’kët pranverë
jetën teme tash ma gzon

Me za tuja ditë për ditë
kangët ma të bukura kan me të rritë
Me za tuja ditë për ditë
kangët ma të bukura knon përditë

Dhe në kjoftë se jam largue
dy-tri fjalë o vash t’i thashë
Dhe në kjoftë se jam largue
dy-tri fjalë o vash t’i thashë

Unë ty kurrë s’kam me të harrue
Plaça i mjeri po s’kam me të dashtë
Unë ty kurrë s’kam me të harrue
Plaça i mjeri po s’kam me të dashtë

Në za tuja ditë për ditë
kangët ma të bukura kan me të rritë
Në za t’huja ditë për ditë
kangët ma të bukura knon përditë

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: