February 1, 2014

Kur perëndon dielli

Posted in Këngë Shkodrane tagged , , at 6:14 pm by lirikashqiptare

Ndejta gjithë ditën hijeve
s’e m’thanë n’hije rri
etjen e shova krojeve
krojeve, ku pin ti.

E mira u raftë-o hijeve
që mujtën me m’fresku
turbull asht uji i krojeve
se etjen s’ma kan’ shu

Po t’jemi bashkë ne të dy
do t’na shikjojnë me zili
e do t’na flasin ndër sy
sa duhemi unë dhe ti…

Sa herë bjen dielli majave
e muzgut rrugë i l’shon
sa herë ti ju thrret deleve
kur stanit nis e i çon

Besa u knaqa hijeve
tan ditën gem e m’gem
kur zanin ja l’shoj deleve
e ti përgjigje m’jep

Po t’jemi bashkë ne të dy
do t’na shikjojnë me zili
e do t’na flasin në sy
sa duhemi unë dhe ti…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: