March 27, 2013

Njëmijë nëntëqind e njëzeta

Posted in Këngë Labe tagged , , , , , , , , at 5:59 am by lirikashqiptare

Njëmijë nëntëqind e njëzeta
o viti me histori
Lushnja, Vlora, dhe Parisi
obelisk për Shqipëri

O ju bijtë e nënës madhe
ju që bëtë historinë
bota ju hiqte nga harta
ju luftuat për kufijë

Në Lushnjën patriotike
u mblodhë djalëria
në kongresin historik
themelet hedh Shqipëria

Nga malet e Labërisë
Selam Musa Salaria
Italisë i dha mësim
se ka Zot Shqipëria

Avni Rustem Libohova
anë e mbanë botën tronditi
në Paris mes Europës
tradhëtinë për tokë e shtriti

O ju pasardhsit tanë
hidhni sytë nga historia
ku të gjeni rrënjë gjaku
aty është dhe Shqipëria!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: