February 19, 2013

Sillu sillu bot’ e vjetër

Posted in Këngë dashurie, Shqiperia e Mesme tagged , , , , , , , , at 3:02 am by lirikashqiptare

Sillu sillu, bot’ e vjetër
e ka beku Perënia
ka nji Zot’ e s’bohet tjetër
e beson gjith’ njerëzia!

Kam mot’ mot’ e disa muj-e
qi kena pasë, miqësi të ranë-e
do t’i kallzoj gjithësekuje
vet’ ke hike
e un s’t’kom lane!

Miku jot’ zinë ta run-e
askërkun’ mos të boj keq-e
m’shif me sy, s’e s’jam i huje-e
jarabi ty t’morsha t’keqen-e!

T’morsha t’keqen, dhe gjynofet
për mas teje un s’du të vdes-e
copa, copa un’ do të bohem
kurrë prej teje un dor’ nuk heq-e.

Tridhet’ dit’ e ramazanit
as kom hongër as kom pi-e
kur t’vinë dita e Beromit
ne të dyve na bon rezile.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: