February 5, 2013

Si bilbili në pranverë

Posted in Elbasani, Këngë dashurie, Shqiperia e Mesme tagged , , at 4:22 am by lirikashqiptare

Si bilbili në pranverë
që këndon pa pushue,
Ah moj zemër, moj e mjerë
Qenke djegë e përvëlu

Përse m’dhe kaq mundime
Se nuk mundem t’i mbaj,
Shumë po hek zemra ime
Nat’ e ditë me lot po qaj.

Si bilbili baj figan
Edhe gjuha s‘më pushoi.
M’u doqj zemra si pervan
Gjet xhanamin që kërkoi.

Të gjithë të shofim more xhanam
asnjeri nuk të njef
je nji lule n’Elbasan
vetëm kush ka sy të shef.

Zemrën time ç’ma ka pik
gjuha tate mre xhanan
Myzyri t’u ba ashik
ty moj lule n’Elbasan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: