January 26, 2013

O Dukat more Dukat

Posted in Këngë Labe tagged , , , at 3:07 am by lirikashqiptare

O Dukat, more Dukat,
palla jote kullon gjak,
i shkreti Elmas Rodak
sokëllin e po bën lart.

Elmas Rodak pallëverdhë,
dhe me ca shokë të tjerë,
në Urë të plagosur mbenë.

Dervish Aliu seç tha:
– O Kamber, të kam vëlla;
merre Elmazin në krah,
nxirre lart në fshatëra,
se këtu mereqet s’ka!

Plagosnë Dervish Alinë,
ju vra edhe kali i thinjë,
shokët e prunë në kra,
në Dukat, në Llogora.

– Kush e pruri atë burrë,
njëqind okë e ca më shumë?
– E pruri Kamber Gjoleka,
Brahim Sulo krahëfleta,
ezhdërha nga trupi bollë,
që i zë derrat me dorë,
sikur janë koqe mollë!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: