January 26, 2013

N’atë mal që kullon bora

Posted in Këngë dashurie, Këngë Jugu, Këngë Labe tagged , , , , , , at 1:51 am by lirikashqiptare

N’atë mal që kullon bora,
na dirret vetullaholla
kuqur e bërë si molla,
t’i mirrje lulen nga dora!

Dhe lulen në mos ja marça,
si lisi në këmbë u thafsha,
më çafshin, më bëfshin ashra;

Rëntë bora e më mbuloftë,
ardhtë nëna e më kërkoftë,
rëntë shiu e më zbuloftë,
më marrtë për dore poshtë!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: