January 26, 2013

Kur pata nji lule t’bukur

Posted in Elbasani, Këngë dashurie, Shqiperia e Mesme tagged , , , , at 6:16 pm by lirikashqiptare

Kur pata nji lule t’bukur
thashë se do ta kem përherë
Iku fluturoi si flutur
edhe s’mujta me i marr erë.

Lulen n’dorë un kur e pata
kimetin nuk ja dita
oh sa shpejt m’u ngrys nata
un kët gja s’e dita.

Un prej lules s’kam të largu
si mu shfaq kjo dashuni
ah por sa t’jem duke pushue
e marr gotën edhe pi.

Lulja prej dore ç’më doli
un nga gjumi u zgjova
ah m’la të shkrete si gurr varri
dhe nga mendja ç’kallova.

Dy herë leva n’Elbason
njofta lulen e vërtetë
pije Myzyr si t’kan’ thanë
kjo asht lulja e vërtetë!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: