January 26, 2013

Jam Shqiptar jam Shqiptar

Posted in Këngë Labe tagged , , at 6:00 am by lirikashqiptare

Jam Shqiptar, jam shqiptar,
kët emër e kam për nder,
jamtë nga e para farë
e pellazgëve njëherë.

Jam shqiptar, jam shqiptar,
gjak shqiptari kam në rrëmba,
siç kam qënë dhe më parë,
pa lindur dielli dhe hëna.

Që pa lindur dielli dhe hëna,
që pa dalë në shesh e thëna,
që kur m’u hapën qepallet,
kamtë parë fushat e malet,
dëgjova zën’ e bilbilit,
te kto degë trëndafilit!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: