January 25, 2013

Të prita moj mike

Posted in Këngë Përmetare tagged , , , , , , , at 6:59 am by lirikashqiptare

Atje poshtë hajde moj n’ato gjerdhe
ah të prita mike oh pse s’erdhe
Të prita mike oh moj pse s’erdhe
të zuri gjumi moj ah më gënjeve?

Me zuri more më zëntë e rënda
Oh dal në derë thërret nëna
Kthehu bijë hajde oh moj brënda
Oh se kemi o moj punë të rënda

Oh nënë, oh moj nënë mavria
Hallet dhe dertet oh e mia
Nuk i di as Perëndia
veç kjo zemër oh mavria!

Unë ty oh moj aman të kam thënë
oh po mos e pyet oh tët ëmë
Bëj sikur do dalç oh moj në lëmë
Ah të lozim siç lozëm prëmë…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: