January 25, 2013

Hyri prilli ç’u shkri bora majave

Posted in Himara, Këngë Labe, Uncategorized tagged , , , , , , , , , , at 6:20 pm by lirikashqiptare

Erdhi prilli
ç’u shkri bora
majave bie këmbora

O pranvera,
vera, vera sa gëzim
këndojnë zogjtë
nëpër pemë papushim

Gjith’ natyra ç’u ndryshua
dhe ndriçon
gjithë bota lulëzuar
lulëzon

Zogjtë dy nga dy
jetojnë në fole
çajnë qiellin
edhe shkojnë si rrufe

Seç pashë një bilbil
mënjanë, pa një shok
pse s’këndon po rri e qan,
qan me lot

Eshtë vajzë,
vajzë e malit, si një yll
si një lule,
lule mali trëndafil

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: