January 25, 2009

Vajze e valave

Posted in Këngë Labe at 3:26 pm by lirikashqiptare

Vajze e valave
Zëmëra s’ja mban
Mbi një gur n’an të detit
Qan, e zeza , qan

Pret atë që pret
E një dhembje ndjen
Gjithë bota ven’ e vijnë
Po aty nuk vjen

Pranvera arrin
Një mëngjes të qet
Vijn’e shkojnë dallëndyshet
Vajza u thërret:

Ju të bukur zogjë
Tek ju kam një shpres’
Ju që shkoni det’e male
Dua t’u pyes

Një jetime jam
Pa nën e baba
një që kisha, një që doja
iku e më la

Mos e patë ju
Rron apo nuk rron
ndonjë lajm a ndonjë letrë
vallë a më kujton

Vajza e Valëvet
Vetëm pa njeri
Qante veten, qante fatin,
n’atë varfëri

Erdhi dimri ‘keq
një mëngjes të zi
ç’u nxi qielli dhe deti
gjëmon bie shi

Në ëndrrë se ç’pa
Djalin në vapor
Sikur shkonte dhe i hodhi
Vajzës një kuror

Letra e zezë vjen
E me të vërtet
Djali kishte udhëtuar
Pa kthim e për jetë

Thoshte i mjeri Djal’
“Vajza e Valëvet”
“Mere këtë letrë e qajmë
tjetër vend më pret

“Ah!Këjo dunja
një qëndrim nuk mban
“Dashuria jonë shuhet
Fat’i zi na ndan

“Mos u dëshpëro
Je një vajz’ e re
Un martohem n’atë jetë
ti martohu atje

“Vajza e Valëvet
qofshë me shëndet
“mos kujto kohën e shkuar
po harroje shpejt

“O i dashur Djal’
shkove dhe më le
s’pate faj as ti as unë
ashtu qe për ne
ne u ndamë këtu
qielli atje lart
do të na bashkojë, o Djalë
prit se vij për pak

Lamtumir, o Gur
mjaft-ë kaqë koh’
vuajte dhe ti me mua
shkoj e më s’të shoh

Haj Dunja ! Dunja
s’ke gjë të vërtet
Lamtumirë e Jet’ e rreme
Merm o valë, o det…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: