August 5, 2008

Dy Tupana ne dere te Kulles

Posted in Këngë Veriu, Kenge me Cifteli tagged at 10:01 pm by lirikashqiptare

Dy tupana në derë të kullës
Nji za burri në tel të lahutës
Gëzohen malet se na lindi bija
Përshëndesin pushka e sharkia

Kanga e pushka në odë t`Drenicës
Përçjell nuesë Shote Galiçën…

Shota rrin mbi kalë gjith nur
Në ballë t`dasmorëve një flamur
Njëmijë krushq me nusen vijnë
Njëmijë pushkë mbi supe u rrinë

Kapërçejnë grykat dhe malet
Bien tupanat, kënga s`ndalet…

Shtatë varruem në jatagana
Gjokset mbushur me nishana
Shota erdh e qeshet Kulla
Azem Bejta rrin me burra

Shtati i Shotës si shtizë flamuri
Sy përflakun në fkalë t`barutit…

Shota veshi tirq galana
Nuse malesh në luftë me krajla
S`rrin me i k`ndue djepit të shpia
Mir i rrinte në krah burrnia

Mori pushkë me rretha dore
Për me i kthye malet në llogore…

Sytë e saj për dritë lirie
Pushka i këndonte veçç kangë trimnie
Shpalos krahët si të Shqiponjës
Për k`ta vllaznit e Kosovës

Një lahutë me kangë kreshnike
I këndoj Shotës heroike…

Advertisements

3 Comments »

 1. lirikashqiptare said,

  Trazhgim, flm per prurjen 🙂

 2. Kusaret said,

  asgje belle,

  ka nje gabim tek rreshtat:
  Kanga e pushka në odë t`Dreniçës
  Përçjell nuesë Shote Galiçën…

  duhet te jete:
  Kanga e pushka në odë t`Drenicës
  Përçjell nuesë Shote Galicën…

  shpresoj ta ndreqesh, flm!

 3. lirikashqiptare said,

  U kry! 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: