May 20, 2008

Kënga e kafes

Posted in Shqiperia e Mesme tagged at 4:19 am by lirikashqiptare

Oh, sa hije të paska, moj lule,
Kur ma blujke kafen-e,
O gojë sheqerja e lalës-e,
Kur ma blujke kafen-e,
O gojë sheqerja e lalës-e.

O u bo kaq kohë që s’jemi pa-e,
M’ka marr’ malli, për ty lule,
O gojë sheqerja e lalës-e,
M’ka marr’ malli, për ty lule,
O gojë sheqerja e lalës-e.

O do ta pimë o ka i kafe të omël,
Kafe të omël me kajmak,
O piqe goce për merak,
Kafe të omël me kajmak,
O piqe goce për merak.

O bashkë me kafen naj cingare,
Nis muhabetin e omël-o
O gojë sheqerja e lalës-o,
Nis muhabeti i omël-o
O gojë sheqerja e lalës-o!

Advertisements

2 Comments »

  1. Tropoja said,

    po une c`te bej qe kafen nuk e pi te embel, me pak se gjysmen e nje qeseje sheqeri nga ato te voglat prej letre i hedh!

  2. lirikashqiptare said,

    Tropoje, une e pi kafen e embel dhe me qumesht. Pi kafen amerikane, jam mesuar dhe nuk më shijon pa sheqer 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: