May 14, 2008

Dale moj dale

Posted in Kënga Vlonjate tagged at 3:56 am by lirikashqiptare

Në mëngjes pa zbardhur drita
Më zgjoi një zë u ngrita
Shkonte vasha shkonte vita
Ajo që shkonte për dita

Dale moj dale
Dale sa të vij dhe unë
Pritëm moj pritëm
Pritëm se të dua shumë

Kam dy ditë sot edhe dije
Të prisja djalo të vije
Te burimi në korije
Të mblidhnim kokrra lajthije

Dale moj dale
Dale sa të vij dhe unë
Pritëm moj pritëm
Pritëm se të dua shumë

Më beso moj grykëzënë
Të ziun ç’më gjeti prëmë
Ikën dhëntë dhe m’u trembnë
Gjezdisa malin me këmbë

Dale moj dale
Dale sa të vij dhe unë
Pritëm moj pritëm
Pritëm se të dua shumë

Dale moj dale
Pritëm moj pritëm

Advertisements

2 Comments »

  1. Tropoja said,

    interesante, sa te lidhura kenget e atehershme te dashurise, me natyren!

  2. lirikashqiptare said,

    Shume e vertete! Kenget jane te lidhura shume me bilbila, thelleza, lule blini, manushaqe, etj etj.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: